fbpx
NieuwsProfessionalVliegtuigen

‘Boeing stelt presentatie 777X uit na crash MAX 8’

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing stelt de presentatie van de 777X uit, in navolging van de gecrashte Boeing 737 MAX 8 van Ethiopian Airlines afgelopen zondag, zo melden verschillende media op basis van uitspraken van een Boeing-woordvoerder.

Presentatie

Normaal gezien zou Boeing de nieuwe 777X op 13 maart presenteren, maar door de crash van afgelopen zondag vindt Boeing het niet gepast om een feestelijke presentatie te geven zo kort na een tragedie.

777X

De 777X-reeks volgt de huidige generatie 777’s op, met grotere vleugels, nieuwe motoren en een verlengde cabine. Naast de 777-9 komt er ook een kortere 777-8, vergelijkbaar met de bestaande 777-200. Emirates is in 2020 de eerste gebruiker van het vliegtuig. Lufthansa is tot dusver de enige Europese maatschappij die de Boeing ontvangt.

Langste

De Boeing 777X is het langste vliegtuig dat de Amerikaanse vliegtuigbouwer heeft gemaakt. Met een lengte van 102 meter en een vleugelspanwijdte van 72 meter is het tevens ook het wijdste vliegtuig dat ze gebouwd hebben. In het vliegtuig is er ruimte voor 425 passagiers.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button