fbpx
AirlinesCargoNaast het nieuwsProfessionalVliegvelden

Brussels Airport verwelkomt eerste Chinese vrachtmaatschappij

Brussels Airport verwelkomt vanaf eind april de eerste Chinese vrachtmaatschappij op de luchthaven, zo meldt het Brusselse vliegveld.

Chinese

Het Chinese Sichuan Airlines zal vanaf eind april drie keer per week tussen het Belgische vliegveld en Chengdu Airport vluchten uitvoeren. Brussels Airport wordt het eerste Europese vliegveld waarop Sichuan Airlines zal vliegen. Tegen 2020 zou het aantal vluchten verhoogd moeten zijn naar zes vluchten per week.

Eerste

Arnoud Feist, ceo van Brussels Airport zegt over de komst van de nieuwe vrachtluchtvaartmaatschappij: ‘we zijn verheugd Sichuan Airlines Cargo op Brussels Airport te mogen verwelkomen. De maatschappij wordt niet alleen onze eerste Chinese volvrachtvervoerder maar geeft ons ook een verbinding met de luchthaven van Chengdu, de nieuwe hub van SF Express, een van de belangrijkste spelers in de Chinese e-commerce. Sichuan Airlines versterkt dus niet alleen ons Chinese netwerk in centraal China maar ook onze e-commercestrategie op middellange en lange termijn.’

Sichuan Airlines

Het Chinese Sichuan Airlines is op 19 september 1986 opgericht en heeft een vloot bestaande uit 149 vliegtuigen. Voor vrachtvluchten gebruikt de airline Airbus A330F’s.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button