fbpx
CargoNieuwsNL NieuwsProfessional

CBS: Omzet luchtvrachtvervoer stijgt licht

Uit voorlopige cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat in het vierde kwartaal van vorig jaar de omzet van luchtvrachtbedrijven licht is gestegen.

Omzet

De omzet in de Nederlandse transportsector groeide in het vierde kwartaal van 2018, in vergelijking met vorig jaar, 5,9 procent. De grootste groei werd genoteerd bij de binnenvaart, namelijk 12,7 procent. De enige transportsector waar de omzet afnam was in de zeevracht, namelijk met 0,1 procent. Het vrachtvervoer in de luchtvaart zag daarentegen wel een lichte omzetstijging.

Luchtvracht

Bedrijven in de luchtvrachtsector zagen vorig jaar in het laatste kwartaal de omzet met 5 procent stijgen. Dat is een sterkere groei dan in diezelfde periode in 2017 toen de groei 3,8 procent bedroeg.

Afname

Ondanks dat de Nederlandse luchtvracht een omzetstijging zag in 2018, groeide het wereldwijde vrachtvervoer door de lucht minder hard dan in 2017. Toen zag de luchtvracht een groei van 9,7 procent en het afgelopen jaar was dat 3,5 procent, zo blijkt uit jaarcijfers van de International Air Transport Association (IATA).

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button