AirlinesIncidentenNieuwsProfessionalVeiligheidVliegtuigtype & -bouwer

China vliegt niet meer met 737 MAX-toestellen na ramp Ethiopië

De Chinese luchtvaartautoriteit heeft besloten om voorlopig niet meer met Boeing 737 MAX 8-toestellen te vliegen, nadat afgelopen zondag zo’n type toestel in Ethiopië neerstortte. Het was de tweede 737 MAX 8 die binnen enkele maanden crashte.

Grond

De Chinese luchtvaartautoriteit besloot op maandag 11 maart om 09:00 uur ‘s ochtends lokale tijd, om alle Boeing 737 MAX 8-toestellen voor een tijdspanne van minimaal negen uur aan de grond te houden. Verdere beslissingen over het gebruik van de MAX-toestellen worden genomen na overleg met de Amerikaanse luchtvaartautoriteit en vliegtuigbouwer Boeing.

Crash

China neemt dit besluit nadat op zondag 10 maart een Boeing 737 MAX 8 van Ethiopian Airlines, met 157 mensen aan boord, is neergestort. Onder de 33 nationaliteiten aan boord bevonden zich acht Chinezen. Het is de tweede Boeing 737 MAX die binnen een kort tijdsbestek gecrasht is. Op 29 oktober 2018 in de ochtend stortte Lion Air-vlucht 610 neer in de Javazee. De 181 passagiers en 8 bemanningsleden kwamen hierbij om het leven.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button