Foto artikelGoof DailyLiefhebberNaast het nieuws

Death Valley | Goof Daily

Precies vandaag bekeek ik op Upinthesky de prachtige foto’s die Peter Steehouwer maakte in Death Valley.

Nu ken ik Peter al een tijd, en ik ben altijd een bewonderaar geweest van zijn werk. Een F-16 komt over, en tientallen telelenzen richten zich als bavianen-fallussen op dat ene mooie vrouwtje, maar ééntje gaat met de eer strijken en dat is Peter Steehouwer. Hij maakt altijd de Bijzonder Foto.

Ik heb hem wel eens naar zijn geheim gevraagd, maar dat heeft hij niet. “Je moet op het juiste moment op het knopje drukken”, zegt hij bescheiden. “Hooguit het elektriciteitshuisje”.

Verklaar je nader, Peter? “Ik kijk altijd naar een verhoging in het landschap. Daar klim ik dan op. Die paar meter verandert het perspectief.” Mooi dat je dat zegt, Peter! De grootvader van een vriend van me was fotograaf voor de Goudse Courant, in de jaren dertig van de vorige eeuw. Die zei volgens die vriend van me altijd: “De beste vriend van de fotograaf is de boom”.

Peter klimt op een morsig elektriciteitshuisje. Een ander besteedt zijn Marktplaats-Miljoenen aan het kopen van een back seat in een photo-ship en komt, eerlijk is eerlijk, ook met prachtige foto’s thuis.

Maar misschien wel vanwege zijn eenvoud en bescheidenheid: mijn favoriet is Peter!

Goof Bakker

PS de mooiste foto van die Death Valley-serie vond ik die met die slapende (?) vrouw achterin. Trouwens ook petje-af voor de internetsite van Peter: in tegenstelling tot veel flitsende blingbling-sites is dit gewoon een functionele patsboem-site zonder veel vormgeving. Zouden veel bedrijven een voorbeeld aan kunnen nemen.

Lees meer in Piloot&Vliegtuig, op www.goofbakker.nl en www.upinthesky.nl

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Goof Bakker

Columnist. Goof is reclame-tekstschrijver en vlieger op de Cessna O-2A en de Yak-52. Hij schrijft een column in Piloot & Vliegtuig. Goof schrijft ook voor diverse bladen, kranten (NRC / Volkskrant) en magazines.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close