AirlinesFrequente reizigerKLMNieuwsNL nieuwsSchiphol AirportVliegvelden

Harde wind zorgt voor vertragingen en annuleringen Schiphol

De harde wind die over Nederland trekt, en daarbij ook over Amsterdam Schiphol Airport, zorgt voor vertragingen en annuleringen op de luchthaven, zo meldt een Schiphol-woordvoerder desgevraagd aan Up.

Annuleringen

Volgens de woordvoerder zijn er vandaag 62 retourvluchten geannuleerd wegens de weersomstandigheden. Het gaat om retourvluchten van KLM. Daarnaast kunnen de vertragingen oplopen tot zo’n 30 tot 35 minuten.

Banen

Daarnaast meldt Schiphol dat op dit moment zijn er twee banen in gebruik op Schiphol, één voor binnenkomende en één voor uitgaande vluchten. Volgens FlightRadar24 bedraagt de gemiddelde vertraging voor aankomende vluchten rond 11:00 uur ‘s ochtends zo’n 24 minuten en voor vertrekkende vluchten zo’n 16 minuten.

Geel

Het KNMI heeft voor het hele land code geel afgegeven vanwege de harde windstoten die vanuit het noordwesten het land binnenkomen. Aan het einde van de middag zouden de windstoten afnemen. De afgelopen dagen heeft de harde wind en storm in het zuiden van het land voor verschillende verstoringen gezorgd, zowel op Eindhoven Airport als Schiphol.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/