AirlinesIncidentenNieuwsProfessionalVeiligheid

Jet Airways laat ook MAX 8’s aan de grond staan

Het lijstje met maatschappijen die de Boeing 737 MAX 8’s aan de grond laten staan wordt verder uitgebreid met Jet Airways, zo meldt de Indiase maatschappij.

Vijf

‘Jet Airways heeft vijf 737 MAX-toestellen in zijn vloot, maar vliegt momenteel met geen enkele van deze vliegtuigen. De luchtvaartmaatschappij staat in contact met de fabrikant en de toezichthouder in het kader van deze ontwikkeling’, aldus Jet. De Indiase maatschappij schaart zich bij een aantal andere maatschappijen die de Boeing-vliegtuigen aan de grond laten staan. Vorig jaar juni nam Jet Airways de eerste MAX in ontvangst.

Lijstje

In navolging van de crash van vlucht ET302 hebben inmiddels verschillende maatschappijen en regeringen besloten om de Boeing 737 MAX 8’s aan de grond te houden. Zo laten China en Indonesië de vliegtuigen aan de grond staan, maar ook Ethiopian Airlines en Royal Air Maroc. Nu voegt Jet Airways zich ook toe aan deze lijst van maatschappijen.

Slachtoffers

Op zondag 10 maart stortte de Boeing 737 MAX 8 van Ethiopian Airlines kort na vertrek neer. Er waren 149 passagiers en acht crewleden aan boord. Niemand heeft het ongeluk overleefd. Aan boord bevonden zich mensen met 33 nationaliteiten. De lijst met daarop vijf Nederlandse slachtoffers is ingetrokken en vervangen door een lijst waarop geen Nederlanders staan.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button