AirlinesFrequente reizigerInflightKLMNieuwsNL nieuws

KLM stopt met verkoop tax free-artikelen aan boord

KLM stopt met ingang van juli van dit jaar met de verkoop van tax free-artikelen aan boord van Europese vluchten, zo meldt de Nederlandse luchtvaartmaatschappij.

Afschaffing

Na de afschaffing van de verkoop van tax free-artikelen op Europese vluchten zal vanaf januari 2020 ook de verkoop van tax free-producten op intercontinentale vluchten aan banden worden gelegd. ‘Als gevolg van onder meer de opkomst van e-commerce sluit de verkoop aan boord niet meer aan bij de behoefte van de klant. KLM onderzoekt andere vormen van ‘travel retail’, aldus KLM.

Klantwensen

“Omdat de huidige manier van verkoop aan boord niet meer aansluit bij de klantwensen van nu, hebben we na uitvoerig beraad besloten ermee te stoppen”, zegt Miriam Kartman, Executive vice president inflight services van KLM. “Dit houdt concreet in dat passagiers op onze Europese vluchten vanaf juli 2019 geen tax free-artikelen meer aan boord kunnen kopen en vanaf januari 2020 ook niet meer op onze intercontinentale vluchten.” Sinds juli van vorig jaar was het al niet meer mogelijk om sigaretten aan boord van KLM-vluchten te kopen.

Pilotprojecten

KLM onderzoekt andere vormen van ‘travel retail’. Kartman: “Hiervoor starten we binnenkort verschillende pilotprojecten. Klantgemak en een groot assortiment aan producten staan hierin centraal.”

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close