fbpx
AirlinesIncidentenNieuwsProfessionalVeiligheid

Na China houdt ook Indonesië 737 MAX 8’s aan de grond

Nadat de Chinese luchtvaartautoriteit op 11 maart besloten had om de gehele Chinese Boeing 737 MAX 8-vloot aan de grond te houden, volgt de Indonesische luchtvaartautoriteit hetzelfde voorbeeld, zo meldt het Indonesische Ministerie van Transport.

Grond

Het Indonesische directoraat-generaal voor luchtvervoer van het ministerie van Transport heeft op maandag 11 maart besloten om de Boeing 737 MAX 8’s die in dienst zijn van Indonesische maatschappijen aan de grond te houden en deze te inspecteren. Het gaat om 10 vliegtuigen van Lion Air en één van Garuda Indonesia. Dit doet zij naar aanleiding van de gecrashte Ethiopian Airlines MAX 8 van afgelopen zondag. De Chinese luchtvaartautoriteit besloot eerder op maandag om de MAX 8-toestellen aan de grond te houden.

Lion Air

Indonesië werd op 29 oktober van vorig jaar opgeschrikt door een crash van Lion Air-vlucht JT610. De Boeing 737 MAX 8 stortte vlak na vertrek in de Javazee waarbij alle 189 inzittenden om het leven kwamen. De oorzaak van het ongeval is nog onduidelijk. In de vlucht ervoor waren er problemen met de hoogte en snelheidsmetingen. Begin dit jaar werd de tweede zwarte doos van vlucht JT610 gevonden.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button