AirlinesNieuwsProfessional

Passagiersgroei Norwegian houdt aan in februari

De passagiersgroei bij low cost long-haul maatschappij Norwegian houdt in de maand febrauri aan, zo blijkt uit de vervoerscijfers van de Noorse maatschappij.

Passagiers

Norwegian vervoerde afgelopen maand 2,51 miljoen passagiers. Dat is een stijging van 8 procent in vergelijking met dezelfde maand in 2018. Het aantal beschikbare stoelen steeg met 15 procent en het aantal gevlogen kilometers met betalende passagiers met 11 procent. De vliegtuigen van Norwegian waren in februari gemiddeld per vlucht voor 81,5 procent gevuld met passagiers.

Vluchten

Van alle geplande vluchten voerde Norwegian in februari daarvan 99,3 procent uit. Van die vluchten vertrok 83,5 procent op tijd. Dat is, in vergelijking met februari vorig jaar, een stijging van 8,8 procent in het aantal op tijd vertrekkende vluchten.

Focus

Norwegian-topman Bjørn Kjos zegt over de cijfers: ‘we zijn erg blij met de aanhoudende passagiersgroei in februari, een maand die traditioneel gekenmerkt wordt door minder vraag. Norwegian heeft een periode met aanzienlijke groei doorgemaakt, maar nu zal het bedrijf zijn strategische focus wijzigen van uitbreiding en groei naar winstgevendheid. Met een sterkere financiële positie en lagere kosten in de toekomst zijn we goed gepositioneerd om nieuwe klanten aan te trekken, niet het minst in de langeafstandsmarkt.’

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close