fbpx
IncidentenNieuwsSchiphol Airport

Schiphol wil vluchten kunnen verbieden

Tijdens zwaar weer en extreme gebeurtenissen wil Schiphol de mogelijkheid krijgen om vluchten te verbieden. Nu is die mogelijkheid er nog niet. Schiphol stelt dit in haar jaarverslag.

Vrijwillig

In het geval van dreigend zwaar weer roept Schiphol een overleg bijeen met homecarrier KLM, de luchtverkeersleiding en de weerkundige dienst, om de situatie één of twee dagen vooraf te beoordelen. Als het nodig is, vraagt Schiphol de airlines een dag van tevoren het aantal vluchten gedurende de betreffende periode te verminderen. Dit is echter een verzoek en hoeft niet opgevolgd te worden.

Verplicht

“Deze procedure met het verzoek vrijwillig capaciteit te reduceren wordt al jaren gevolgd. Door de snelle groei van het aantal vliegtuigbewegingen is er echter steeds minder ruimte voor dit soort maatregelen. Om situaties te voorkomen waarin de vraag te hoog blijft, heeft Schiphol een local rule voorgesteld waarmee we beter kunnen reageren op verwachte capaciteitsproblemen”, aldus de luchthaven in het jaarverslag. Schiphol zegt in eerste instantie de huidige procedure te blijven gebruiken. Echter, “als de verzochte vrijwillige aanpassingen alsnog ontoereikend worden geacht, kan de luchthaven de airlines verplichten hun schema’s aan te passen.”

Goedkeuring

“De voorgestelde regel is besproken door een speciale taskforce met leden van de Slot Performance Committee en andere belangrijke sectorvertegenwoordigers. In september 2018 werd het voorstel met een meerderheid van stemmen goedgekeurd tijdens een buitengewone vergadering van het Coordination Committee Netherlands (CCN).” De voorgestelde local rule moet nu nog worden goedgekeurd door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button