fbpx
AirlinesIncidentenNieuwsProfessionalVeiligheid

Zwarte dozen Ethiopian MAX 8 gevonden

De zwarte dozen, een onderdeel van het vliegtuig waar alle vluchtinformatie wordt opgeslagen, van de neergestorte Ethiopian Airlines Boeing 737 MAX 8 zijn gevonden, zo meldt de nationale luchtvaartmaatschappij van Ethiopië.

Gevonden

Om 13:40 uur lokale tijd meldt Ethiopian Airlines dat de zwarte dozen van vlucht ET302 zijn teruggevonden. In een zwarte doos is alle vluchtinformatie opgeslagen. Met de informatie opgeslagen in de zwarte dozen, de flightrecorder en cockpitvoicerecorder, kan de oorzaak van de crash mogelijk achterhaald worden.

Grond

In navolging van de crash hebben inmiddels verschillende maatschappijen en regeringen besloten om de Boeing 737 MAX 8’s aan de grond te houden. Zo laten China en Indonesië de vliegtuigen aan de grond staan, maar ook Ethiopian Airlines en Royal Air Maroc.

Slachtoffers

Er waren 149 passagiers en acht crewleden aan boord. Niemand heeft het ongeluk overleefd. Aan boord bevonden zich mensen met 33 nationaliteiten. De lijst met daarop vijf Nederlandse slachtoffers is ingetrokken en vervangen door een lijst waarop geen Nederlanders staan. De maatschappij zegt in een verklaring dat een team, waaronder de CEO, op de crashsite aanwezig is.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button