AirlinesOverig nieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Air New Zealand breidt vloot uit

Air New Zealand (ANZ) heeft de vloot uitgebreidt met een Airbus A320-200neo die geleverd is door de Air Lease Corporation (ALC), zo meldt ALC.

Airbus

Air New Zealand heeft een nieuwe Airbus A320neo ontvangen. Het is de eerste van twee A320neo’s die de maatschappij dit jaar in ontvangst zal nemen. Het toestel is voorzien van Pratt & Whitney PW1127G-motoren.

Vloot

Met de komst van het nieuwe vliegtuig bestaat de vloot van de Nieuw-Zeelandse airline uit 64 toestellen. Daarvan zijn er 33 voor Airbus en 31 voor Boeing. De Airbus-toestellen bestaan uit 28 A320’s en één A320neo. Ook vliegt ANZ met vier A321neo’s. Daarnaast heeft ANZ 18 Boeing 777’s en dertien Dreamliners.

Langste

Eind november vorig jaar voerde ANZ nog met een Dreamliner de langste vlucht voor de maatschappij uit, namelijk tussen Auckland en Chicago. Vanuit Auckland naar Chicago doet de Boeing 787-9 er 15 uur over en andersom neemt de vlucht 16 uur in beslag. Daarmee stoot de route de vorige langste vlucht, van Auckland naar Houston, van de troon. Die vlucht neemt 13,5 uur in beslag.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button