AirlinesFrequente reizigerNieuwsVeiligheid

Boeing 737 MAX-vliegtuigen niet welkom in luchtruim VK

De Boeing 737 MAX-vliegtuigen zijn niet meer welkom in het luchtruim van het Verenigd Koninkrijk, zo meldt de Britse luchtvaartautoriteit in een statement.

Eerste

De Britse luchtvaartautoriteit meldt dat ‘iedere commerciële vlucht, uitgevoerd door iedere luchtvaartmaatschappij, als voorzorgsmaatregel, niet mag landen, vertrekken of over het Verenigd Koninkrijk vliegen. Het is daarmee het eerste land in Europa die deze maatregel doorvoert. Het is op dit moment nog onduidelijk wat de gevolgen voor het Europese vliegverkeer zullen zijn en hoe groot de impact zal zijn voor maatschappijen als Tui, Turkish Airlines en Norwegian die met 737 MAX 8’s vliegen.

Lijst

In de loop van de afgelopen dagen is de lijst van landen en maatschappijen die niet meer met de Boeing 737 MAX-vliegtuigen vliegen. Na China, Indonesië, Australië, Zuid-Korea en de Kaaiman-eilanden sluit nu ook het VK het luchtruim voor het betreffende vliegtuig.

Amerika

Alle Amerikaanse maatschappijen blijven de Boeing 737 MAX-vliegtuigen gewoon gebruiken. De Federal Aviation Administration (FAA), de Amerikaanse luchtvaartautoriteit, laat in een tweet weten dat zij de luchtwaardigheid van de MAX-toestellen in orde achtten.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close