AirlinesFrequente reizigerNieuwsVeiligheid

Boeing 737 MAX-vliegtuigen niet welkom in luchtruim VK

De Boeing 737 MAX-vliegtuigen zijn niet meer welkom in het luchtruim van het Verenigd Koninkrijk, zo meldt de Britse luchtvaartautoriteit in een statement.

Eerste

De Britse luchtvaartautoriteit meldt dat ‘iedere commerciële vlucht, uitgevoerd door iedere luchtvaartmaatschappij, als voorzorgsmaatregel, niet mag landen, vertrekken of over het Verenigd Koninkrijk vliegen. Het is daarmee het eerste land in Europa die deze maatregel doorvoert. Het is op dit moment nog onduidelijk wat de gevolgen voor het Europese vliegverkeer zullen zijn en hoe groot de impact zal zijn voor maatschappijen als Tui, Turkish Airlines en Norwegian die met 737 MAX 8’s vliegen.

Lijst

In de loop van de afgelopen dagen is de lijst van landen en maatschappijen die niet meer met de Boeing 737 MAX-vliegtuigen vliegen. Na China, Indonesië, Australië, Zuid-Korea en de Kaaiman-eilanden sluit nu ook het VK het luchtruim voor het betreffende vliegtuig.

Amerika

Alle Amerikaanse maatschappijen blijven de Boeing 737 MAX-vliegtuigen gewoon gebruiken. De Federal Aviation Administration (FAA), de Amerikaanse luchtvaartautoriteit, laat in een tweet weten dat zij de luchtwaardigheid van de MAX-toestellen in orde achtten.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button