NieuwsProfessionalVeiligheidVliegtuigtype & -bouwer

Boeing: over enkele weken software-update 737 MAX

Vliegtuigbouwer Boeing heeft in een verklaring aangegeven dat zij ‘in de komende weken’ de software-update voor de 737 MAX zullen implementeren.

Update

Boeing zegt in het statement dat het nauw heeft samengewerkt met de Federal Aviation Administration (FAA) voor de ontwikkeling, planning en certificering van de softwareverbeteringen. Deze zal de komende weken worden geïmplementeerd in de 737 MAX-vloot. De update bevat ook feedback van onze klanten.

Navolging

Er werd al aan de software-update voor de Boeing 737 MAX-toestellen gewerkt sinds de crash van Lion Air-vlucht JT610 op 29 oktober vorig jaar. Op zondag 11 maart van dit jaar stortte een 737 MAX 8 van Ethiopian Airlines neer. Hierdoor is de druk op Boeing gestegen om de oorzaak van de problemen te vinden en daarvoor een oplossing te zoeken.

Grond

In het oosten van de wereld houden sommige landen en maatschappijen hun 737 MAX-vliegtuigen aan de grond wegens veiligheidsoverwegingen. Zo houden China en Indonesië de vliegtuigen aan de grond, maar ook dichter bij huis houdt Royal Air Maroc de toestellen uit de lucht.

Tui

De Nederlandse afdeling van reisorganisatie Tui blijft met de drie Boeing 737 MAX 8’s vliegen. Een woordvoerster laat desgevraagd aan Up weten: ‘op dit moment zien zij geen aanleiding om dit type Boeing niet te laten vliegen. Als internationale luchtvaartmaatschappij volgen wij hun richtlijnen nauwgezet op.’

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button