NieuwsVeiligheid

EASA weert 737 MAX uit de EU

Vanaf 20:00 uur Nederlandse tijd mogen de Boeing 737 MAX-8 en -9 niet meer vliegen in de EU, zo meldt EASA, het Europees luchtvaartagentschap . De beslissing komt kort nadat andere landen, waaronder China, Australië en het Verenigd Koninkrijk besloten het toestel aan de grond te houden.

Nederland

Kort voor het EASA-besluit sloot Nederland haar luchtruim voor de 737-MAX. Dit besluit werd genomen vanwege “de onduidelijkheden die er zijn rondom de luchtwaardigheid”, aldus een woordvoerder van de Inspectie voor Leefomgeving en Transport (ILT), de Nederlandse toezichthouder op de luchtvaart. ILT geeft aan dat de “actuele ontwikkelingen in andere landen” ook een rol hebben gespeeld bij de besluitvorming.

Uitwijken

Twee Boeing 737-MAX toestellen die onderweg waren naar Nederland, hebben hun vlucht niet kunnen voortzetten. Een vlucht uit Egypte heeft moeten uitwijken naar Bulgarije, het andere toestel, afkomstig uit Gambia, staat aan de grond op de luchthaven van Gran Canaria.

Boeing

De vliegtuigfabrikant zelf meldt: “Veiligheid is Boeing’s nummer één prioriteit en we hebben volledig vertrouwen in de veiligheid van de MAX”. Boeing geeft, net als veel Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen, aan geen reden te zien om de 737-MAX aan de grond te houden.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Florimond de Rooy

Redacteur. Florimond heeft een passie voor luchtvaart en is al van jongs af aan actief in de general aviation. Naast zijn werkzaamheden bij Up in the Sky studeert Florimond aan de Universiteit Leiden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/