fbpx
AirlinesBestellingenNieuwsProfessionalVeiligheidVliegtuigen

‘Lion Air schort 737 MAX-bestelling bij Boeing op’

De topman van het Indonesische Lion Air, Daniel Putut, heeft tijdens een evenement op dinsdag verteld dat zij de levering van vier MAX-toestellen opschortten, zo meldt Bloomberg.

Opschorten

De beslissing van Lion Air om de levering van vier MAX-toestellen, die voor dit jaar gepland stond, op te schorten komt als gevolg van de crash van Ethiopian Airlines op zondag 10 maart. Het was de tweede 737 MAX 8 die in minder dan vijf maanden tijd neerstortte. De eerste was van Lion Air.

Airbus

Daarnaast meldt Bloomberg op basis van een bron die bekend is met de situatie, dat Lion Air overweegt om de uitstaande bestelling van 201 Boeing 737 MAX’s helemaal te schrappen en bij Airbus een order te plaatsen. Lion Air heeft 14 MAX-toestellen geleverd gekregen sinds 16 mei 2017. Lion Air zou interesse hebben in de A320-modellen, waaronder de A321neo.

Grond

Lion Air houdt in navolging van de crash van Ethiopian Airlines-vlucht ET302 alle MAX-toestellen aan de grond. De lijst van landen en maatschappijen die ook niet meer met de MAX vliegen is sinds het ongeluk flink gegroeid.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button