AirlinesFrequente reizigerNieuwsVeiligheidVliegtuigtype & -bouwer

Norwegian houdt 737 MAX-toestellen aan de grond

Norwegian heeft besloten om de Boeing 737 MAX-vloot aan de grond te houden. Dat doet de maatschappij op aanraden van Europese luchtvaartautoriteiten, aldus Norwegian in een statement.

Vloot

De Boeing 737 MAX 8-vloot van Norwegian blijft tijdelijk aan de grond staan. Tot nader bericht vliegt de low cost long-haul maatschappij niet met dat type vliegtuig. In totaal heeft Norwegian 18 Boeing 737 MAX8’s in de vloot. De 112 Boeing 737-800’s van Norwegian zullen wel op routes ingezet blijven worden.

Opschorting

Tomas Hesthammer, waarnemend algemeen directeur van Norwegian zegt: “in reactie op de tijdelijke opschorting van de activiteiten van de 737 MAX door meerdere luchtvaartautoriteiten hebben we de beslissing genomen om geen vluchten met dit vliegtuigtype uit te voeren, tenzij anders geadviseerd door de relevante luchtvaartautoriteiten. We willen onze excuses aanbieden aan klanten voor het veroorzaakte ongemak, maar veiligheid zal altijd onze topprioriteit blijven.”

VK

De beslissing komt enkele momenten nadat de Britse luchtvaartautoriteit had besloten om het luchtruim voor de Boeing 737 MAX-toestellen te sluiten. Met het besluit van Norwegian wordt de lijst van maatschappijen en landen die niet meer met de MAX vliegen, na aanleiding van de crash van Ethiopian Airlines-vlucht ET320, nog langer.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/