AirlinesFrequente reizigerNieuwsNL nieuwsVeiligheidVliegtuigtype & -bouwer

Tui houdt MAX-vloot aan de grond na vliegverbod VK

Tui zal, nadat de Britse luchtvaartautoriteit een vliegverbod instelde voor de Boeing 737 MAX-vliegtuigen, de MAX-vloot tot nader order aan de grond houden, zo meldt de reisorganisatie.

Tui

Tui heeft toch besloten om alle MAX-toestellen aan de grond te houden, na aanleiding van het vliegverbod door de Britse luchtvaartautoriteit. Gisteren liet de Nederlandse tak van Tui nog aan Up weten dat de Europese luchtvaartautoriteiten ‘op dit moment geen aanleiding zien om dit type Boeing niet te laten vliegen. Als internationale luchtvaartmaatschappij volgen wij hun richtlijnen nauwgezet op.’

Verbod

Nu het vliegverbod boven het VK van kracht is, heeft Tui besloten om de MAX-vloot aan de grond te houden, dit geldt ook voor de vliegtuigen die door de Nederlandse Tui-tak gebruikt worden. Ook Norwegian vliegt niet meer met de desbetreffende Boeing’s, net zoals een heleboel andere maatschappijen en landen.

Boeing

Boeing heeft in een statement laten weten dat er ‘binnen enkele weken’een software-update voor de 737 MAX’s beschikbaar zal zijn. Er werd al aan de software-update voor de Boeing 737 MAX-toestellen gewerkt sinds de crash van Lion Air-vluchtJT610 op 29 oktober vorig jaar. Op zondag 11 maart van dit jaar stortte een 737 MAX 8 van Ethiopian Airlines neer. Hierdoor is de druk op Boeing gestegen om de oorzaak van de problemen te vinden en daarvoor een oplossing te zoeken.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button