fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsVliegvelden

Turkish Airlines verhuist begin april naar Istanbul Airport

Turkish Airlines zal met ingang van 6 april alle vertrekkende en inkomende vluchten vanaf het Istanbul Airport uitvoeren, zo meldt de Turkse luchtvaartmaatschappij.

Verhuizing

Op 6 april om 14:00 uur zullen alle vluchten van Turkish Airlines landen of vertrekken op de nieuwe luchthaven in Istanboel. De originele plannen waren om eind vorig jaar Turkish Airlines van het Istanbul Atatürk Airport naar het nieuwe Istanbul New Airport te verhuizen.

Vluchten
Turkish Airlines heeft de eerste routes die zij vanaf het Istanbul New Airport zullen vliegen vorig jaar bekend gemaakt, het zijn vluchten naar de hoofdstad Ankara, het Turkse deel van het eiland Cyprus en Azerbeidzjan.

Istanbul New Airport
Op 29 oktober 2018, de Dag van de Republiek, een Turkse feestdag, werd het Istanbul New Airport geopend. Het betrof een ‘soft opening’, een symbolische opening, want het vliegveld doet op dit moment nog geen dienst als actieve luchthaven. In het project wordt zo’n 10 miljard dollar (8 miljard euro) geïnvesteerd. Jaarlijks zullen zo’n 90 miljoen passagiers de luchthaven passeren, al wordt er al gewerkt aan een verdere uitbreiding naar 200 miljoen passagiers per jaar.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button