fbpx
Editors choiceNieuwsNL NieuwsProfessionalSchiphol AirportVliegvelden

Aantal reizigers Schiphol stijgt fractioneel in februari

In februari heeft Amsterdam Airport Schiphol een fractionele stijging gezien in het aantal reizigers en vliegbewegingen, zo blijkt uit de maandcijfers van de luchthaven.

Februari

Afgelopen februari reisden er 4.843.899 mensen via Schiphol, tegenover 4.750.358 in februari vorig jaar. Dat is een stijging van 2 procent. Het aantal vliegbewegingen nam met 0,4 procent toe naar 35.195 bewegingen tegenover 35.069 in dezelfde maand vorig jaar. Het aantal ton vervoerde vracht nam af met 13,5 procent naar 115.797 ton, waarvan 1.398 ton aan post. Het aantal ton vervoerde post nam met 11,8 procent af in vergelijking met februari vorig jaar.

Stilstand

Kijkende naar vorig jaar februari, toen de passagiersgroei nog op 9,6 procent lag en de stijging van het aantal vliegbewegingen 5 procent bedroeg, lijkt de groei op Schiphol langzaam tot stilstand te komen. Door het bereikte plafond van 500.000 vliegbewegingen per jaar zal de groei op Schiphol naar verwachting de komende maanden stagneren.

Widebody’s

Een manier waarop het aantal reizigers, dat via Schiphol aankomt of vertrekt, kan stijgen is de inzet van meer widebody’s. Alleen voert Schiphol komende zomer een beperking in voor het aantal grote vliegtuigen, dat in de ochtend de luchthaven aan mag doen, wegens een gate-tekort.

Qatar

Nu de Europese Unie en de staat Qatar een luchtvaartovereenkomst hebben ondertekend, waarbij er meer vluchten tussen Nederland en Qatar uitgevoerd mogen worden, mag Qatar Airways vaker naar Schiphol vliegen. Of de Qatarese maatschappij in de nabije toekomst, wegens het beperkte aantal slots op de luchthaven, daadwerkelijk extra vluchten naar Schiphol in zal plannen, waardoor het vliegveld extra reizigers kan ontvangen, is op dit moment nog niet duidelijk.

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Roel Diender

Senior editor. Roel is afgestudeerd in Antwerpen als journalist. Terug in Nederland kwam hij bij Up terecht en dompelt zich sindsdien onder in de wereld van vliegtuigen, luchthavens en alles wat met deze dynamische sector te maken heeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button