AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Airbus en Boeing zorgen voor uitbreiding long haul-vloot Lufthansa

Lufthansa breidt haar long haul-vloot uit met 40 vliegtuigen die zowel door Airbus als Boeing gebouwd worden, zo meldt het Duitse luchtvaartconcern.

Uitbreiding

De langeafstandsvloot zal uitgebreid worden met 20 Airbus A350-900’s en 20 Boeing 787-9 Dreamliners. De vliegtuigen zullen de ‘viermotorige vliegtuigen’ in de vloot van Lufthansa vervangen, aldus de Duitsers. De vliegtuigen zullen tussen eind 2022 en 2027 geleverd worden. Bij welke maatschappijen van het luchtvaartconcern de toestellen worden ondergebracht, maakt Lufthansa op een later moment bekend.

Prijskaartje

Het prijskaartje dat aan de 40 vliegtuigen hangt, gebaseerd op catalogusprijzen, bedraagt 12 miljard dollar (10,6 miljard euro). ‘Zoals gebruikelijk bij dergelijke orders, heeft Lufthansa Group een aanzienlijke prijsverlaging bedongen. De partijen zijn overeengekomen om de werkelijke aankoopprijs niet bekend te maken’, aldus Lufthansa.

Vervangen

Carsten Spohr, ceo en voorzitter van de Lufthansa Group zegt over de aankoop: “door viermotorige vliegtuigen te vervangen door nieuwe modellen, leggen we een duurzame basis voor onze toekomst op de lange termijn. Naast de kosteneffectiviteit van de A350 en B787 was de aanzienlijk lagere CO2-uitstoot van deze nieuwe generatie langeafstandsvliegtuigen ook een doorslaggevende factor in onze investeringsbeslissing. Onze verantwoordelijkheid voor het milieu wordt steeds belangrijker als criterium voor onze beslissingen.”

A380

Daarnaast laat Lufthansa weten dat: ‘de Raad van Bestuur van de Lufthansa Group heeft de Raad van Commissarissen ook geïnformeerd over de verkoop van zes van zijn veertien Airbus A380-vliegtuigen aan Airbus.’ De zes ‘Superjumbo’s’ verlaten Lufthansa tussen 2022 en 2023. De partijen zijn overeengekomen om de aankoopprijs niet bekend te maken.

747

Met de ‘viermotorige vliegtuigen’ doelt Lufthansa, los van de Airbus A380’s, op de vloot Boeing 747’s. De dertien Lufthansa 747-400’s hebben een gemiddelde leeftijd van 20,2 jaar en de negentien 747-8’s een gemiddelde leeftijd van 5,4 jaar. De totale vloot long haul-vliegtuigen van Lufthansa en haar dochtermaatschappijen (Austrian Airlines, Eurowings, Brussels Airlines, SWISS) omvat 199 vliegtuigen.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close