fbpx
AirlinesNaast het nieuwsProfessionalVliegtuigen

Airbus levert eerste A320neo aan Uzbekistan Airways

Airbus heeft de eerste A320neo voor Uzbekistan Airways geleverd. De Oezbeekse maatschappij nam in het Duitse Hamburg het toestel in ontvangst, zo meldt de Europese vliegtuigbouwer.

Eerste

De eerste A320neo voor Uzbekistan Airways is via een leasecontract van BOC Aviation uit Singapore in de vloot van de maatschappij terecht gekomen. Het vliegtuig is ingedeeld in twee klassen, premium economy en economy. Zo bevinden zich 12 stoelen in premium en 138 stoelen in economy. Het vliegtuig wordt met CFM Leap 1A-motoren aangedreven.

Vloot

De maatschappij heeft een vloot van 30 vliegtuigen, bestaande uit elf A320’s en één A320neo. Daarnaast vliegt Uzbekistan Airways met Boeing-toestellen, zoals vijf 757-200’s, negen 767-300’s en vier 787-8 Dreamliners.

Dreamliner

Op 27 juni 2017 vloog voor het eerst in de geschiedenis van de luchtvaartmaatschappij een Dreamliner van Tasjkent, de hoofdstad van Oezbekistan, naar New York. In totaal vliegt de maatschappij naar zo’n 40 bestemmingen in Europa en Azië.

Uzbekistan Airways

De maatschappij werd in 1992 opgericht als opvolger van de Aeroflot Tasjkent divisie. In 1996 werd de nationale luchtvaartmaatschappij van Oezbekistan de eerste airline die, in het Gemenebest van Onafhankelijke Staten (ex-Sovjetstaten), met een westers vliegtuig operaties uitvoerde.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button