AirlinesOverig nieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Airbus levert eerste A320neo aan Uzbekistan Airways

Airbus heeft de eerste A320neo voor Uzbekistan Airways geleverd. De Oezbeekse maatschappij nam in het Duitse Hamburg het toestel in ontvangst, zo meldt de Europese vliegtuigbouwer.

Eerste

De eerste A320neo voor Uzbekistan Airways is via een leasecontract van BOC Aviation uit Singapore in de vloot van de maatschappij terecht gekomen. Het vliegtuig is ingedeeld in twee klassen, premium economy en economy. Zo bevinden zich 12 stoelen in premium en 138 stoelen in economy. Het vliegtuig wordt met CFM Leap 1A-motoren aangedreven.

Vloot

De maatschappij heeft een vloot van 30 vliegtuigen, bestaande uit elf A320’s en één A320neo. Daarnaast vliegt Uzbekistan Airways met Boeing-toestellen, zoals vijf 757-200’s, negen 767-300’s en vier 787-8 Dreamliners.

Dreamliner

Op 27 juni 2017 vloog voor het eerst in de geschiedenis van de luchtvaartmaatschappij een Dreamliner van Tasjkent, de hoofdstad van Oezbekistan, naar New York. In totaal vliegt de maatschappij naar zo’n 40 bestemmingen in Europa en Azië.

Uzbekistan Airways

De maatschappij werd in 1992 opgericht als opvolger van de Aeroflot Tasjkent divisie. In 1996 werd de nationale luchtvaartmaatschappij van Oezbekistan de eerste airline die, in het Gemenebest van Onafhankelijke Staten (ex-Sovjetstaten), met een westers vliegtuig operaties uitvoerde.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close