fbpx
NieuwsPiloten en CrewProfessional

‘Belgisch luchtruim weer open na staking luchtverkeersleiders’

Het Belgische luchtruim is weer volledig open nadat de Belgische luchtverkeersleiders van Skeyes, de Belgische luchtverkeersleiding, gedurende afgelopen nacht in etappes het werk neerlegde, zo meldt Het Nieuwsblad.

Staking

Afgelopen nacht, van dinsdag op woensdag, hebben de luchtverkeersleiders van Skeyes het werk in blokken neergelegd. Hierdoor waren er tussen 22:00 en 24:00 uur geen vluchten mogelijk op Brussels Airport, tussen 24:00 en 02:00 uur op de luchthaven van Oostende en tussen 02:00 en 04:00 uur op het vliegveld van Luik. Tussen 04:00 en 06:00 uur was het volledige Belgische luchtruim gesloten. Tussen 06:00 en 08:00 uur vanmorgen werd er nog een actie op de luchthaven van Charleroi gevoerd.

Waarschuwing

De Belgische luchtverkeersleiders legden afgelopen nacht het werk neer om naar eigen zeggen een waarschuwing te geven. Zo zou de werkdruk te hoog zijn. Tegen ‘Het Laatste Nieuws’ vertelde de luchtverkeersleiders dat ‘als er geen oplossingen voor verschillende problemen komen er wellicht grotere acties zullen volgen.’

Onbegrip

De actie kan rekenen op on begrip van de directie van Skeyes, aangezien er gesprekken gaande zijn tussen de verkeersleiders en het management over de arbeidsomstandigheden.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button