AirlinesNieuwsProfessionalVeiligheidVliegtuigtype & -bouwer

Eerste Noord-Amerikaanse airline houdt 737 MAX aan de grond

Sunwing Airlines is de eerste Noord-Amerikaanse airline die de Boeing 737 MAX-toestellen in hun vloot aan de grond houdt in navolging van de Ethiopian Airlines-crash van zondag 10 maart, zo meldt de Canadese reisorganisatie in een statement.

Luchtruim

In het statement staat te lezen dat de Canadese maatschappij de vier MAX-toestellen in hun vloot aan de grond houdt wegens commerciële redenen. Doordat het vliegtuig in sommige luchtruimen niet meer welkom is, vliegt Sunwing niet meer met de toestellen. De beslissing is ‘niet gerelateerd aan veiligheidsoverwegingen’, zo staat te lezen in onderstaand statement.

Turkish Airlines

In Europa heeft de EASA, de Europese luchtvaartautoriteit, besloten dat de MAX niet meer welkom is in het luchtruim. Hierop heeft ook Turkish Airlines besloten de toestellen met ingang van 13 maart niet meer in te zetten tot nader order.

Flydubai

De lijst met landen en maatschappijen die de 737 MAX-vliegtuigen aan de grond houden blijft groeien. Ook Flydubai heeft op 12 maart besloten hun elf MAX 8’s en twee MAX 9’s niet meer te gebruiken. Eerder deze week lieten ze nog weten wel de toestellen in te zetten op verschillende routes.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close