fbpx
NieuwsProfessionalVeiligheidVliegtuigen

Boeing adviseert MAX-vliegtuigen aan de grond te houden

Boeing adviseert, na overleg met de Amerikaanse luchtvaartautoriteit, de nationale vervoersveiligheidsraad en klanten, om de Boeing 737 MAX-vliegtuigen aan de grond te houden. Dat meldt de Amerikaanse vliegtuigbouwer in een statement.

Vertrouwen

In het statement staat het volgende te lezen: ‘Boeing blijft vertrouwen op de veiligheid van de 737 MAX. Na overleg met de Amerikaanse Federal Aviation Administration (FAA), de Amerikaanse National Transportation Safety Board (NTSB), luchtvaartautoriteiten en haar klanten over de hele wereld, steunt Boeing de beslissing van de FAA om de wereldwijde vloot van MAX-vliegtuigen aan de grond te houden. Dit omwille van extra voorzichtigheid en het geruststellen van de passagiers.’

FAA

De FAA stuurde een tweet uit waarin de Amerikaanse luchtvaartautoriteit aanbeveelt om de 737 MAX-vloot tijdelijk niet in te zetten voor vluchten. De beslissing werd genomen wegens ‘gevonden nieuwe bewijzen op de crashsite en nieuwe data afkomstig van satellieten.’

Ethiopian Airlines

Het aan de grond houden van de MAX-toestellen begon met de crash van Ethiopian Airlines-vlucht ET302 op zondag 10 maart. Het was het tweede ongeval met een Boeing 737 MAX 8 in minder dan vijf maanden tijd. Het eerste ongeluk vond op 29 oktober vorig jaar plaats. Toen stortte een MAX van Lion Air in de Javazee. Na de crash van afgelopen zondag legden heel wat landen en airlines het gebruik van de Boeing aan banden.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button