fbpx
KLMLiefhebberNaast het nieuwsNL NieuwsOpmerkelijkVideo

Fly-by voor 100-jarig jubileum luchtvaart in Nederland | Video

Twee Fokker Four’s en een KLM-777, geëscorteerd door vier F-16’s, voerden een fly-by uit boven het IJ in Amsterdam ter ere van 100 jaar luchtvaart in Nederland. Up was er bij voor een reportage.

Koning

Koning Willem-Alexander reisde af naar het EYE museum in Amsterdam, waar hij ter ere van het luchtvaartjubileum een nieuwe herdenkingsmunt perste; het Luchtvaart Vijfje. Ter afsluiting van de viering werd er een fly-by uitgevoerd door twee Fokker Four’s en een Boeing 777 van KLM die door vier F-16’s van de Nederlandse luchtmacht geëscorteerd werd. Hieronder een impressie van de viering van 100 jaar Nederlandse luchtvaart.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Roel Diender

Senior editor. Roel is afgestudeerd in Antwerpen als journalist. Terug in Nederland kwam hij bij Up terecht en dompelt zich sindsdien onder in de wereld van vliegtuigen, luchthavens en alles wat met deze dynamische sector te maken heeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button