KLMLiefhebberNaast het nieuwsNL nieuwsVideoVideo opmerkelijk

Fly-by voor 100-jarig jubileum luchtvaart in Nederland | Video

Twee Fokker Four’s en een KLM-777, geëscorteerd door vier F-16’s, voerden een fly-by uit boven het IJ in Amsterdam ter ere van 100 jaar luchtvaart in Nederland. Up was er bij voor een reportage.

Koning

Koning Willem-Alexander reisde af naar het EYE museum in Amsterdam, waar hij ter ere van het luchtvaartjubileum een nieuwe herdenkingsmunt perste; het Luchtvaart Vijfje. Ter afsluiting van de viering werd er een fly-by uitgevoerd door twee Fokker Four’s en een Boeing 777 van KLM die door vier F-16’s van de Nederlandse luchtmacht geëscorteerd werd. Hieronder een impressie van de viering van 100 jaar Nederlandse luchtvaart.

Tags

Roel Diender

Senior editor. Roel is afgestudeerd in Antwerpen als journalist. Terug in Nederland kwam hij bij Up terecht en dompelt zich sindsdien onder in de wereld van vliegtuigen, luchthavens en alles wat met deze dynamische sector te maken heeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button