IncidentenNieuwsVeiligheid

Gelijkenissen tussen Lion Air en Ethiopian crash

De Federal Aviation Administration (FAA) ziet gelijkenissen tussen de crash van de Lion Air 737-8 MAX en die van Ethiopian. Dat meldt de Amerikaanse toezichthouder als toelichting op het vliegverbod voor de nieuwste telg van de Boeing narrowbody-familie.

Informatie

In de nacht van woensdag op donderdag (Nederlandse tijd) heeft de FAA kenbaar gemaakt dat de 737-8 en 737-9 niet meer in de VS de lucht in mogen. Veel andere landen, gingen de VS al voor. De FAA zegt in een toelichting op het besluit dat er nieuwe informatie is, waaruit gelijkenissen blijken tussen de crash van Lion Air in oktober 2018 en die van Ethiopian vorige week. De FAA is bij beide onderzoeken betrokken.

Satelliet

De nieuwe informatie is de data van satellieten over het vluchtpad van Ethiopian. Daarin zitten volgens de FAA “gelijkenissen waar meer duidelijkheid over moet komen”. Volgens de FAA is er momenteel sprake van “een noodgeval betreffende de vliegveiligheid.” Daarom is besloten per direct alle MAX’en aan de grond te houden. Onder bepaalde voorwaarden mogen vluchten zonder passagiers wel nog uitgevoerd worden, bijvoorbeeld om te testen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/