fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Lufthansa stelt groeivooruitzichten naar beneden bij

Lufthansa stelt de groeivooruitzichten voor dit jaar naar beneden bij, zo blijkt uit de presentatie van de jaarcijfers van het Duitse luchtvaartconcern over 2018.

Beneden

In de presentatie geeft Lufthansa aan dat het in 2019 zich wil focussen op ‘een duurzame kwaliteitsgroei’. Daardoor ‘blijft de groep de capaciteitsgroei voor haar luchtvaartmaatschappijen verder verminderen voor komende zomer tot 1,9 procent’, aldus de Duitsers.

Winst

In het jaar 2018 behaalde de Lufthansa-groep, waar ook SWISS, Austrian Airlines, Eurowings en Brussels Airlines onder vallen, een omzet van 35,84 miljard euro, een stijging van 6 procent ten opzichte van 2017. De operationele winst bedroeg 2,83 miljard euro, een daling van 4 procent ten opzichte van het jaar daarvoor.

Record

In het afgelopen jaar vervoerden de maatschappijen van de Lufthansa-groep 142,33 miljoen passagiers, een recordaantal. Het was een stijging van 10 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Lufthansa had vorig jaar 135.534 werknemers in dienst, zo’n 6 procent meer dan in het jaar daarvoor.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button