Groningen AirportNieuwsNL nieuwsOpmerkelijkProfessionalVideoVideo opmerkelijk

Op Eelde gevonden WOII-bommen tot ontploffing gebracht | Video

Begin maart werden er twee vliegtuigbommen uit de Tweede Wereldoorlog gevonden tijdens bodemonderzoek op het Groningen Airport Eelde, deze zijn nu door de Explosieve Opruimingsdienst in Assen tot ontploffing gebracht.

Bommen

De luchthaven liet op 4 maart weten dat ‘in voorbereiding op de bouw van het zonnepark op Groningen Airport Eelde bodemonderzoek is gedaan naar achtergebleven explosieven uit de Tweede Wereldoorlog. Hierbij zijn twee vliegtuigbommen van 250 kilo van Duitse makelij gevonden.’ Daarnaast werd er een kleine hoeveelheid munitie aangetroffen.

Ontploffing

Een deel van die munitie werd ter plekke onschadelijk gemaakt, de bommen werden naar Assen getransporteerd waar ze vandaag tot ontploffing werden gebracht.

Zonnepark

Groenleven, een bedrijf in groene energie, kreeg in september 2017 goedkeuring voor de bouw van een zonnepark op de luchthaven in Groningen. Met een totale oppervlakte van ruim twintig hectare wordt het zonnepark aangelegd in de driehoek tussen de taxi- start- en landingsbaan. De opbrengst van de zonnepanelen zorgt voor twintig Megawatt, waardoor 5500 huishoudens van energie worden voorzien. 

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button