AirlinesNieuws

Ryanair herintroduceert Buzz

Vanaf de herfst zal Ryanair Sun, de Poolse dochteronderneming van Ryanair, door het leven gaan als Buzz. De vloot van Buzz zal bestaan uit minimaal 25 vliegtuigen, waarvan 17 nu al in dienst zijn bij Ryanair Sun. De maatschappij zal naast chartervluchten ook reguliere lijnvluchten uitvoeren.

Buzz

De dochteronderneming krijgt, net als Laudamotion, een eigen website en app, waarmee reizigers vluchten kunnen boeken voor zowel Buzz als Ryanair vluchten. Ryanair is in passagiersaantallen de grootste maatschappij in Polen en verwacht dat “Buzz de nummer één luchtvaartmaatschappij in Polen gaat worden”, aldus Juliusz Komorek, voorzitter van de supervisie commissie van Buzz.

KLM

De keuze van Ryanair voor de naam Buzz is niet geheel onverwacht. De maatschappij werd in 1999 door de KLM opgericht om vanaf Londen Stansted de concurrentie aan te gaan met andere prijsvechters. In 2003 werd de maatschappij verkocht aan Ryanair en een jaar later verdween de naam Buzz volledig.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Florimond de Rooy

Redacteur. Florimond heeft een passie voor luchtvaart en is al van jongs af aan actief in de general aviation. Naast zijn werkzaamheden bij Up in the Sky studeert Florimond aan de Universiteit Leiden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close