fbpx
AirlinesNieuws

Ryanair herintroduceert Buzz

Vanaf de herfst zal Ryanair Sun, de Poolse dochteronderneming van Ryanair, door het leven gaan als Buzz. De vloot van Buzz zal bestaan uit minimaal 25 vliegtuigen, waarvan 17 nu al in dienst zijn bij Ryanair Sun. De maatschappij zal naast chartervluchten ook reguliere lijnvluchten uitvoeren.

Buzz

De dochteronderneming krijgt, net als Laudamotion, een eigen website en app, waarmee reizigers vluchten kunnen boeken voor zowel Buzz als Ryanair vluchten. Ryanair is in passagiersaantallen de grootste maatschappij in Polen en verwacht dat “Buzz de nummer één luchtvaartmaatschappij in Polen gaat worden”, aldus Juliusz Komorek, voorzitter van de supervisie commissie van Buzz.

KLM

De keuze van Ryanair voor de naam Buzz is niet geheel onverwacht. De maatschappij werd in 1999 door de KLM opgericht om vanaf Londen Stansted de concurrentie aan te gaan met andere prijsvechters. In 2003 werd de maatschappij verkocht aan Ryanair en een jaar later verdween de naam Buzz volledig.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Florimond de Rooy

Redacteur. Florimond heeft een passie voor luchtvaart en is al van jongs af aan actief in de general aviation. Naast zijn werkzaamheden bij Up in the Sky studeert Florimond aan de Universiteit Leiden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button