NieuwsProfessionalVeiligheidVliegtuigtype & -bouwer

Zwarte dozen gecrashte Ethiopian-737 naar Frankrijk

De zwarte dozen die gevonden zijn op de crashsite van de Boeing 737 MAX 8 van Ethiopian Airlines gaan naar Frankrijk voor onderzoek, zo meldt de nationale Ethiopische luchtvaartmaatschappij.

Zwarte dozen

De zwarte dozen van de neergestorte Boeing werden begin deze week gevonden op de crashsite in Ethiopië. In de zwarte dozen van vlucht ET302 is alle vluchtinformatie opgeslagen. Met de informatie opgeslagen in de zwarte dozen, de flightrecorder en cockpitvoicerecorder, kan de oorzaak van de crash mogelijk achterhaald worden. De zwarte dozen gaan nu naar Frankrijk voor onderzoek.

Frankrijk

In Parijs zullen de zwarte dozen onderzocht worden door de Franse luchtvaartautoriteit BEA. De Duitse luchtvaartautoriteit had het verzoek om de dozen te onderzoeken afgewezen omdat zij niet de juiste apparatuur hebben om de moderne recorders te lezen.

Grond

Sinds gisteren hebben ook de Amerikaanse luchtvaartautoriteit en Boeing een statement naar buiten gebracht waarin zij stellen dat de operaties met de 737 MAX-vliegtuigen tijdelijk opgeschort moeten worden. Hierdoor blijven nu alle 371 MAX-toestellen aan de grond staan.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button