fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalRoutes en Bestemmingen

Air Belgium stopt definitef met lijnvluchten naar Hong Kong

Air Belgium trekt definitief de stekker uit de lijnvluchten die zij voorheen uitvoerden tussen Charleroi en Hong Kong, zo meldt de Belgische luchtvaartmaatschappij.

Moeilijk

Niky Terzakis, ceo van Air Belgium zegt over het schrappen van de vluchten: “De economische en technische voorwaarden zijn niet aanwezig om de lijnvluchten naar en van Hongkong op een duurzame manier te hervatten. Het is een beslissing die we betreuren, maar het succes van onze luchtvaartmaatschappij hangt ook af van moeilijke keuzes die essentieel zijn voor onze verdere ontwikkeling en het behoud van de tewerkstelling.”

Charter

Om te overleven verhuurt Air Belgium haar Airbus A340’s aan derden. Zo vloog het vanuit Schiphol voor Surinam Airways naar Paramaribo. Ook werden de toestellen verhuurd aan Air France en British Airways.

Amerika

Kijkende naar de toekomst en de ontwikkeling van eigen routes bereidt de airline zich voor om komende zomer vanuit Charleroi naar twee bestemmingen in het Vasteland van China te vliegen. In de winter wil de maatschappij naar Amerika en Canada vliegen. Air Belgium heeft naar eigen zeggen hiervoor al ‘de nodige vergunningen en toegangen gekregen van verschillende Amerikaanse en Canadese autoriteiten.’

Bonte groep

De maatschappij wordt gefinancierd door een bonte groep investeerders, waarvan een nipte meerderheid van de aandelen in Belgische handen is, namelijk: ‘de federale investeringsmaatschappij FPIM en diens Waalse evenknie SIRW (met elk 12,5 procent van de aandelen), het bedrijf Sabena Aerospace (5,01 procent) en 3T, de vennootschap van de ceo, Niky Terzakis (19,99 procent)’, aldus de Belgische krant De Standaard. De rest van de aandelen hebben onbekende Aziatische investeerders in handen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button