NieuwsProfessionalVliegvelden

London Fashion Week zorgt voor recordaantal reizigers Heahtrow

Heathrow realiseerde in februari, voor de 28e maand op rij, een groei in het aantal reizigers dat via de Londense luchthaven reisde. De London Fashion Week zorgde zelfs voor een recordaantal reizigers, zo meldt Heathrow.

Record

In februari reisden er 5,48 miljoen mensen via Heathrow Airport, een groei van 1,7 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. London Fashion Week zorgde ervoor dat er bezoekers uit 49 verschillende landen naar de Engelse hoofdstad afreisden. In totaal werden er 35.131 vliegbewegingen uitgevoerd op Heathrow in februari.

Grootste

De grootste groei werd genoteerd op vluchten van en naar Noord-Amerika, namelijk 8,5 procent, oftewel 1,09 miljoen reizigers. De vraag naar vluchten binnen het Verenigd Koninkrijk nam met 7,7 procent het meeste af. Zo’n 321.000 vlogen binnen het VK in februari. Het aantal ton vervoerde vracht nam met 3,8 procent af naar 128.065 ton.

Open

De ceo van Heathrow, John Holland-Kaye, meldt dat de deuren van de luchthaven altijd open zullen blijven staan. ‘Heathrow is de poort naar de wereld in het VK en we zijn trots dat we het beste wereldwijde talent via onze voordeuren verwelkomen voor evenementen zoals de London Fashion Week. Terwijl het VK zich klaarmaakt om de EU te verlaten, zullen onze deuren open blijven staan om al het creatieve talent van de wereld te verbinden met het VK.’

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close