AirlinesNieuwsProfessional

Passagiersaantal Lufthansa blijft groeien in februari

Het aantal vervoerde passagiers voor de Lufthansa-maatschappijen blijft in februari groeien, zo blijkt uit de maandcijfers van het Duitse luchtvaartbedrijf.

Groei

Afgelopen maand werden er, in vergelijking met februari vorig jaar, 1,9 procent meer passagiers vervoerd door Lufthansa, SWISS, Austrian Airlines, Eurowings en Brussels Airlines. Dat komt neer op bijna 8,93 miljoen passagiers. Het aantal beschikbare stoelen steeg met 7,2 procent en aantal gevlogen kilometers met betalende klanten steeg 7 procent. Hierdoor viel de bezettingsgraad 0,2 procentpunt hoger uit en kwam neer op 76,5 procent.

Hoogste

Austrian Airlines zag de hoogste stijging in passagiersaantallen, namelijk 8 procent. Daarmee vervoerde de Oostenrijkse maatschappij 802.000 reizigers. SWISS zag een stijging van 4,8 procent en Lufthansa German Airlines een stijging van 0,3 procent.

Eurowings

Eurowings, samen met Brussels Airlines, zagen 2,33 miljoen mensen aan boord stappen, een stijging van 1,6 procent ten opzichte van februari vorig jaar. Het aantal gevlogen kilometers met betalende klanten steeg met 8 procent en het totaal aantal beschikbare plaatsen met 8,2 procent. Hierdoor daalde de bezettingsgraad met 0,2 procentpunt naar 77,4 procent.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close