fbpx
AirlinesFrequente reizigersNaast het nieuwsRoutes en Bestemmingen

TAP breidt Afrikaans netwerk verder uit

TAP Air Portugal breidt met ingang van 3 juli het Afrikaanse netwerk uit met een zeventiende bestemming, zo meldt de nationale luchtvaartmaatschappij van Portugal.

Conakry

De nieuwste bestemming in het Afrikaanse netwerk van TAP wordt Conakry, de hoofdstad van Guinee in het westen van Afrika. Met ingang van 3 juli vliegt TAP drie keer per week tussen Lissabon en Conakry.

Afrika

Met Conakry aan het netwerk toegevoegd te hebben, vliegt TAP naar 17 steden in 11 Afrikaanse landen, te weten Angola, Mozambique,
Sao Tomé en Principe, Guinee, Kaapverdië, Marokko, Senegal Ivoorkust, Ghana, Togo en Guinee-Bissau.

Passagiers

Vorig jaar vervoerde TAP 1,1 miljoen mensen op de Afrikaanse routes, een stijging van 11,2 procent, of 116.000 reizigers meer, dan in vergelijking met 2017.

Vloot

De vloot van TAP bestaat uit 92 vliegtuigen die, op 8 ATR’s en 13 Embraer E190’s na, volledig uit Airbus-toestellen bestaan. In totaal worden er de komende maanden dus zes nieuwe toestellen aan de Portugese maatschappij geleverd, waarmee de vloot uitkomt op 98 vliegtuigen.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button