fbpx
NieuwsNL NieuwsProfessionalRotterdam The Hague

Vliegveld Rotterdam krijgt maatregel van ILT opgelegd

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) van het Ministerie voor Infrastructuur en Waterstaat heeft het Rotterdam The Hague Airport (RTHA) een maatregel opgelegd wegens het overschrijden van de geluidsnorm in 2018, zo meldt het RTHA.

Maatregel

De maatregel wordt door de ILT opgelegd omdat de luchthaven de geluidsnormen in 2018 op één plek, de locatie Schiedam, met 17,8% heeft overschreden. Deze maatregel bestaat uit een strakkere monitoring van de handhavingspunten en het vooraf maken van een beheersplan om eerder bij te kunnen sturen bij een dreigende overschrijding in het gebruiksjaar 2019.

Pittig

Volgens het RTHA is dit een ‘pittige maatregel’, want hoewel de overtreding in 2018 een ‘onvoorziene situatie’ was, is de inspectie wel van mening dat deze in de toekomst weer kan optreden. ‘De opgelegde maatregel van ILT is daarom gericht op het sterker monitoren van dit handhavingspunt en het maken van een beheersplan ter voorkoming van een overschrijding in gebruiksjaar 2019. Eerder heeft RTHA al gereageerd op de voorgenomen maatregel. De definitieve maatregel is toch een pittige voor de luchthaven, omdat het om een unieke situatie ging die is ontstaan door uitzonderlijke weersomstandigheden in 2018. Dat de weersomstandigheden toen uniek waren is ook door het KNMI onderschreven’, aldus RTHA.

Voorkomen

De luchthaven deelt de mening van de inspectie dat een overschrijding niet wenselijk is en RTHA er alles aan zal doen om herhaling te voorkomen. De luchthaven meldt dan ook dat RTHA niet in beroep tegen de maatregel gaat en zal zorgen voor een goede inbedding in de organisatie. ‘In het beheersplan wordt een aantal maatregelen opgenomen ter voorkoming van de overschrijding. Zoals het nog eerder inzetten van baansturing. Mocht de baansturing niet het gewenste resultaat hebben, dan wordt de slotcoördinator verzocht helemaal geen nieuwe slots meer uit te geven. Daarnaast wordt minder noodzakelijk vliegverkeer, zoals bijvoorbeeld lesvluchten van de kustwacht en politie, eerder afgelast bij een eventuele dreigende overschrijding’, aldus RTHA.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button