fbpx
EmbraerFinancieelNieuwsProfessionalVliegtuigen

Weer minder leveringen voor Embraer in 2018

Embraer heeft in 2018 weer minder vliegtuigen aan klanten geleverd dan het jaar daarvoor, zo blijkt uit de jaarcijfers van de Braziliaanse vliegtuigbouwer.

Minder

Vorig jaar leverde Embraer 181 vliegtuigen tegenover 210 toestellen in 2017, wat ook alweer vijftien minder vliegtuigen waren dan het jaar daarvoor. Afgelopen jaar bevonden zich onder die 181 geleverde vliegtuigen 90 toestellen voor commercieel gebruik en 91 privéjets.

Rood

Ook dook Embraer afgelopen jaar in het rood. Het nettoverlies kwam omgerekend uit op 151 miljoen euro, tegenover een nettowinst van 247 miljoen euro in 2017. Ook de omzet daalde vorig jaar met 13 procent naar 4,5 miljard euro. Het bedrijf ligt niet wakker van de rode cijfers, omdat ze ‘door een zeer sterke ontwikkelingsfase gaan’.

Boeing

Embraer gaat een joint-venture aan met Boeing. In de voorwaarden staat dat Boeing een 80-procent-eigendomsbelang krijgt in de joint venture.” Embraer bezit de overige 20 procent van de aandelen. De waarde van de gehele commerciële luchtvaartoperaties van Embraer wordt geraamd op 4,75 miljard dollar (4,06 miljard euro). Het 80-procent-eigendomsbelang van Boeing wordt geraamd op 3,8 miljard dollar (3,24 miljard euro). Er was in het begin nogal wat tegenstand vanuit Brazilië, maar uiteindelijk keurde het Braziliaanse hof van beroep de samenwerking toch nog goed.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button