737 MAXIncidentenNieuwsProfessional

‘Boeing komt over ruim week met MAX software-upgrade’

Boeing komt over een week tot tien dagen met een upgrade van de software voor de 737 MAX. Dat zeggen bronnen tegen AFP en Reuters.

Stall

De vliegtuigbouwer werkt al sinds de crash met de Lion Air 737 MAX aan een upgrade van de software die ervoor moet zorgen dat het toestel niet in een stall komt. Bij een stall hebben de vleugels te weinig opwaartse druk om het toestel in de lucht te houden.

Gelijkenissen

Eerder meldde de FAA gelijkenissen te zien tussen de twee crashes die het jongbakken toestel gehad heeft. De FAA baseert zich op data van satellieten over het vluchtpad van Ethiopian. Daarin zitten volgens de FAA “gelijkenissen waar meer duidelijkheid over moet komen”. Volgens de FAA is er momenteel sprake van “een noodgeval betreffende de vliegveiligheid.”

Weken

Gevraagd naar een reactie op de vervroegde software-upgrade verwijst Boeing naar het statement van maandag waarin staat dat er een upgrade ‘binnen enkele weken’ komt.

Lees ook waarom de MAX gevoeliger is voor een stall dan andere toestellen

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close