fbpx
NieuwsVliegtuigen

Boeing topman strijkt bonus op

Afgelopen jaar heeft Boeing, ondanks de Lion Air ramp, bijzonder goed gepresteerd. Dit is terug te zien in de bonus van topman Dennis Muilenburg, die in totaal meer dan 20 miljoen euro meekreeg. Dat blijkt uit financiële informatie die naar de aandeelhouders is verstuurd.

Omzet

Afgelopen jaar kwam de omzet van de vliegtuigbouwer voor het eerst boven de 100 miljard  dollar uit. Het is maar de vraag of Muilenburg over 2019 weer een soortgelijke bonusuitkering krijgt. Zo overwegen Lion Air en Garuda de 737 MAX in te ruilen voor A320’s en heeft Norwegian aangekondigd alle schade te verhalen op Boeing.

Muilenburg

De CEO van Boeing heeft zich de laatste week stilgehouden. Naast een telefoongesprek met de Amerikaanse president en enkele statements tegenover de media is er niets van hem vernomen. Eric Dezenhall, oprichter van crisis-management firma Dezenhall Resources, geeft tegenover de Wall Street Journal aan de strategie van Muilenburg te begrijpen. Activiteit op social media zou kunnen uitlokken dat mensen zijn aftreden zouden eisen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Florimond de Rooy

Redacteur. Florimond heeft een passie voor luchtvaart en is al van jongs af aan actief in de general aviation. Naast zijn werkzaamheden bij Up in the Sky studeert Florimond aan de Universiteit Leiden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button