Golf-regioNieuws

Etihad maakt minder verlies in 2018

Ondanks hogere brandstofprijzen en een lagere bezettingsgraad heeft Ethiad in 2018 beter gepresteerd dan in 2017. Waar het luchtvaartconcern in 2017 nog 1,52 miljard dollar verlies leed was dit in 2018 ‘slechts’ 1,28 miljard dollar. Deze getallen zijn op basis van de kernactiviteiten van het bedrijf, de secundaire activiteiten zijn buiten beschouwing gelaten.

Netwerk

Om de kosten omlaag te krijgen is Ethiad flink gaan snijden in haar netwerk. Zo is de maatschappij vorig jaar gestopt met negen verlieslijdende routes, waarvoor twee nieuwe bestemmingen in de plaats zijn gekomen.

Cargo

Ethiad geeft aan dat de vrachtsector van het bedrijf in 2018 een grote vooruitgang heeft doorgemaakt. Dit zou voornamelijk te danken zijn aan de grotere mate van uniformisering in de vrachtvloot rond de 777F en het inperken van het vrachtvervoer door verlieslijdende routes te schrappen.

Vloot

In 2018 heeft Etihad zeven Boeing 787’s en één 777 ontvangen, waardoor de vloot nu 106 vliegtuigen telt. De komende jaren ontvangt Etihad nog vijf A350-1000’s, 26 A321 neo’s en zes Boeing 777-9’s. De gemiddelde vloot leeftijd van Etihad is met 5,7 jaar een van de laagste ter wereld.

Personalisatie

Etihad heeft bekend gemaakt meer te gaan focussen op personalisatiemogelijkheden. Hierbij ligt de focus voornamelijk op de verkoop aan boord en de mogelijkheid om losse onderdelen bij te kopen zonder daarvoor een duurder ticket aan te hoeven schaffen. Ook de cabine van de vliegtuigen gaat veranderen. Zo komt er een “Economy Space zone” aan boord van de meeste widebody vliegtuigen en wordt de cabine in de short-haul vloot vernieuwd.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Florimond de Rooy

Redacteur. Florimond heeft een passie voor luchtvaart en is al van jongs af aan actief in de general aviation. Naast zijn werkzaamheden bij Up in the Sky studeert Florimond aan de Universiteit Leiden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close