fbpx
NieuwsPiloten en CrewSchiphol Airport

Actiedag voor pensioenen treft Schiphol

Maandag organiseert de FNV een staking tegen de pensioenhervormingen. Werknemers van onder andere Schiphol en de NS leggen hierdoor 66 minuten lang het werk neer.

FNV

Het doel val de stakingen is om aandacht te krijgen voor de pensionleeftijd. De FNV wil deze terugbrengen naar 66 jaar. De stakingen zullen daarom 66 minuten duren en plaatsvinden op Schiphol Plaza.

Acties

Luchthavenpersoneel staakt maandag van 12:30 uur tot 13:36 uur. De stakingen zullen plaatsvinden onder de beveiligings-, passagiers- en bagage afhandelaars van de luchthaven. Schoonmakers staken gedurende de hele dag. Wel zijn er afspraken gemaakt tussen de FNV en Schiphol om een minimale bezetting van de security check te kunnen garanderen. De luchthaven geeft aan dat er hierdoor wel langere wachttijden kunnen ostaan.

Berekibaar

In de ochtend zal de luchthaven beperkt bereikbaar zijn door een staking van het NS personeel. Tussen 06:00 uur en 07:06 uur leggen zij het werk neer, waardoor Schiphol slecht bereikbaar zal zijn per trein. Het is nog onbekend welk effect de acties van de NS zullen hebben op het verdere treinverkeer maandag. Schiphol adviseert om de website en app in de gaten te houden voor updates. De ontwikkelingen op het spoor zijn te volgen via de NS reisplanner.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Florimond de Rooy

Redacteur. Florimond heeft een passie voor luchtvaart en is al van jongs af aan actief in de general aviation. Naast zijn werkzaamheden bij Up in the Sky studeert Florimond aan de Universiteit Leiden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button