737 MAXIncidentenNieuwsProfessionalVeiligheidVliegtuigtype & -bouwer

‘Boeing mocht van FAA veiligheidscontroles 737 MAX zelf uitvoeren’

Vliegtuigbouwer Boeing mocht de veiligheidscontroles voor het vliegtuigtype 737 MAX zelf uitvoeren en goedkeuren. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA die daar normaal gesproken over gaat, hield zich afzijdig, zo meldt de Seattle Times op basis van bronnen bij de Federal Aviation Administration.

Veiligheid

De FAA overziet normaal de procedures als het gaat om de luchtwaardigheid van vliegtuigtypes. In het geval van de 737 MAX van Boeing zou de FAA zich afzijdig hebben gehouden, en de verantwoordelijkheid over de goedkeuring van de luchtwaardigheid naar Boeing hebben gedelegeerd. Het onderzoek is twaalf dagen geleden, vier dagen voordat Ethiopan Airlines-vlucht ET302 neerstortte, aan de FAA en Boeing getoond.

Mankementen

Uit het onderzoek blijkt dat de MCAS, het boordsysteem dat voor een evenwichtige vlucht moet zorgen, ‘significante mankementen’ vertoonde. De FAA zou de veiligheidsgoedkeuring aan Boeing hebben overgedragen om zo snel te kunnen concurreren met Airbus. Zowel Boeing als de FAA hebben nog niet gereageerd op de berichtgeving van The Seattle Times.

Gelijkenissen

Volgens de FAA hebben de crash van de 737 MAX 8 van Ethiopian en de eerder gecrashte MAX 8 van Lion Air gelijkenissen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/