fbpx
737 MAXEditors choiceIncidentenNieuwsProfessionalVeiligheidVliegtuigen

Boeing-topman reageert op Ethiopan Airlines-crash

Boeing-topman Dennis Muilenberg heeft via een statement gereageerd op de Ethiopian Airlines-crash met een Boeing 737 MAX 8, zo meldt de Amerikaanse vliegtuigbouwer.

Reactie

“Allereerst uiten we ons diepste medeleven naar de families en naasten van de passagiers van Ethiopian Airlines-vlucht 302.
Boeing blijft het onderzoek steunen en werkt samen met de autoriteiten om nieuwe informatie te evalueren zodra deze vrijkomt. Veiligheid is onze eerste prioriteit bij het ontwerpen, bouwen en beheren van onze vliegtuigen. In lijn met onze standaardprocedure in het geval van een ongeval, doen we onderzoek naar het ontwerp en de werking van ons toestel en voeren we waar nodig productupdates door om de veiligheid verder te verhogen. Terwijl onderzoekers hun werk voortzetten om tot de juiste conclusies te komen, werkt Boeing aan de afronding van een eerder aangekondigde software-update en revisie van een pilotentraining die zich richten op de manier waarop MCAS reageert op incorrecte sensor-input. Ook blijft Boeing technische ondersteuning verlenen op verzoek en onder leiding van het National Transportation Safety Board, het agentschap van de Amerikaanse overheid dat samenwerkt met de Ethiopische onderzoekers.”

FAA

Uit een onderzoek van The Seattle Times blijkt dat Boeing van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA zelf de goedkeuring over de vliegveiligheid van de MAX-toestellen mocht uitvoeren. Ook ziet de FAA gelijkenissen met de crash van Ethiopian Airlines en die van Lion Air enkele maanden eerder.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button