737 MAXEditors choiceIncidentenNieuwsProfessionalVeiligheidVliegtuigtype & -bouwer

Boeing-topman reageert op Ethiopan Airlines-crash

Boeing-topman Dennis Muilenberg heeft via een statement gereageerd op de Ethiopian Airlines-crash met een Boeing 737 MAX 8, zo meldt de Amerikaanse vliegtuigbouwer.

Reactie

“Allereerst uiten we ons diepste medeleven naar de families en naasten van de passagiers van Ethiopian Airlines-vlucht 302.
Boeing blijft het onderzoek steunen en werkt samen met de autoriteiten om nieuwe informatie te evalueren zodra deze vrijkomt. Veiligheid is onze eerste prioriteit bij het ontwerpen, bouwen en beheren van onze vliegtuigen. In lijn met onze standaardprocedure in het geval van een ongeval, doen we onderzoek naar het ontwerp en de werking van ons toestel en voeren we waar nodig productupdates door om de veiligheid verder te verhogen. Terwijl onderzoekers hun werk voortzetten om tot de juiste conclusies te komen, werkt Boeing aan de afronding van een eerder aangekondigde software-update en revisie van een pilotentraining die zich richten op de manier waarop MCAS reageert op incorrecte sensor-input. Ook blijft Boeing technische ondersteuning verlenen op verzoek en onder leiding van het National Transportation Safety Board, het agentschap van de Amerikaanse overheid dat samenwerkt met de Ethiopische onderzoekers.”

FAA

Uit een onderzoek van The Seattle Times blijkt dat Boeing van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA zelf de goedkeuring over de vliegveiligheid van de MAX-toestellen mocht uitvoeren. Ook ziet de FAA gelijkenissen met de crash van Ethiopian Airlines en die van Lion Air enkele maanden eerder.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close