AirlinesBelgiëFrequente reizigerNieuwsVliegtuigtype & -bouwer

British Airways blijft weer langer met Air Belgium-A340 vliegen

British Airways huurt van Air Belgium een Airbus A340 en zal deze langer gebruiken dan voorheen afgesproken was, zo blijkt uit het boekingssysteem van de Britse maatschappij.

Gebruik

De A340 van Air Belgium wordt sinds 15 september gebruikt door British Airways. In eerste instantie zou het vliegtuig tot 4 oktober in dienst blijven, maar werd het gebruik verlengt naar 14 december vorig jaar. Nu blijkt dat de A340 nog tot en met 17 augustus van dit jaar door BA gebruikt zal worden.

Vluchten

De Air Belgium-A340 wordt van 31 maart tot en met 8 juni ingezet op de route tussen Londen Heathrow en New York Newark. Met ingang van 9 juni vliegt de A340 voor BA tussen Heathrow en Toronto. Op die route wordt tot en met 17 augustus gevlogen met de A340.

Reden

De reden voor de inzet van de A340 zijn de problemen met de Rolls Royce-motoren die de 787-vloot van BA aandrijven. De toestellen met Rolls-Royce Trent 1000 motoren moeten worden gecontroleerd na wereldwijde problemen. Ook andere airlines, zoals Virgin en Norwegian hebben maatregelen genomen.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close