AirlinesNieuwsProfessional

Finnair wet-leasete A321 van Iberia

Finnair zal met ingang van 1 april van dit jaar een Airbus A321 wet-leasen van de Spaanse IAG-maatschappij Iberia, zo meldt de Finse luchtvaartmaatschappij.

Wet-lease

Met de wet-lease overeenkomst tussen Finnair en Iberia zal de Airbus A321, met piloten van Iberia en Finnair-cabinepersoneel, vluchten tussen het Helsinki Vantaa vliegveld en Madrid Barajas uitvoeren. De overeenkomst gaat in op 1 april en zal 12 maanden duren.

Crew

‘Tijdens de eerste operationele maand van de huurovereenkomst zullen de vluchten worden uitgevoerd met het cabinepersoneel van Iberia en zal er één Finnair-bemanningslid aan boord zijn om de levering van Finnair’s klantenserviceconcept te ondersteunen’, aldus Finnair.

Finnair

In 2018 kon Finnair een lagere winst bijschrijven dan in het jaar daarvoor. De winst viel vorig jaar, ondanks een hogere omzet, lager uit dan in 2017. Toen mochten de Finnen 169,4 miljoen euro op de rekening bijschrijven, dit jaar 150,7 miljoen. De reden is de algehele kostenstijging van 7,7 procent bij de maatschappij. Vooral de brandstofkosten, met een stijging van 21 procent naar 581 miljoen euro, droegen daar aan bij.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/