fbpx
DuurzaamheidEindhoven AirportNieuwsNL NieuwsProfessional

Zonnepark Vliegbasis Eindhoven opent op 27 maart

Het Zonnepark Welschap op vliegbasis Eindhoven wordt op 27 maart geopend door Staatssecretaris van Defensie Barbara Visser, zo meldt het Ministerie van Defensie.

Zonnepark

Het zonnepark dat op de voormalige strip van de zweefvliegclub gebouwd is, bestaat uit 11.040 zonnepanelen. Het totale oppervlak omvat zo’n 2,5 hectare nu de zonnepanelen allemaal geplaatst zijn. Het zonnepark-initiatief is ontwikkeld voor de direct omwonenden van vliegbasis Eindhoven. Diegenen die woonachtig zijn binnen de zogenoemde ‘postcode-roos’, kunnen investeren in duurzame-energie. De postcode-roosregeling is onderdeel van het Nationaal energieakkoord. 

Windmolens

Om de groene stroom op te wekken is er voor zonnepanelen gekozen en niet voor windmolens. Dat komt door de bebouwing van Eindhoven en de aanwezigheid van het vliegveld. Volgens Wethouder Jan van der Meer is het ‘heel belangrijk’ dat er aan de slag gegaan wordt met duurzame energie, omdat op dit moment ‘nog maar 2,8 procent van de energie in Eindhoven duurzaam wordt opgewekt.’

Groningen Airport Eelde

Vliegbasis Eindhoven is niet het eerste vliegveld in Nederland dat een zonnepark aanlegt op hun terrein. Vliegbasis Groningen Airport Eelde kwam vorig jaar ook met soortgelijk nieuws naar buiten dat er een zonnepark van twintig hectare op de luchthaven aangelegd wordt.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button