fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsRoutes en Bestemmingen

British Airways lanceert derde route naar Saudi-Arabië

British Airways (BA) meldt dat het met ingang van 1 december van dit jaar de derde route naar Saudi-Arabië zal openen. Damman wordt de nieuwe bestemming voor de Britse maatschappij.

Damman

Dammam is een kuststad gelegen in de Perzische golf op een uurtje rijden van Bahrein. Het wordt de eerste directe vlucht sinds jaren vanuit Londen naar Dammam. De laatste vlucht die BA naar Dammam uitvoerde dateert alweer van maart 2002.

Bahrein

De vlucht zal het hele jaar door, iedere dag, door British Airways met een Boeing 777-200 uitgevoerd worden. Vanuit Heathrow Terminal 5 vliegt de ‘triple seven’ via Bahrein naar Dammam. Nu nog worden reizigers met een limousine vanuit Bahrein naar Dammam gereden, vanaf 1 december vliegt de 777 vanuit Bahrein door naar Saudi-Arabische kuststad.

Vijf

Volgens de Britse maatschappij is Dammam één van de vijf nieuwe long haul-bestemmingen die dit jaar aan het BA-netwerk worden toegevoegd. Na Dammam komen daar ook nog Pittsburg en Charleston in de VS bij, Osaka in Japan en Islamabad in Pakistan.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button