AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Taiwanees Starlux Airlines bestelt 17 Airbus-widebody’s

De Taiwanese luchtvaartmaatschappij Starlux Airlines heeft 17 widebody-vliegtuigen bij Airbus besteld, zo meldt de Europese vliegtuigbouwer.

Bestelling

De bestelling van Starlux Airlines bestaat uit twaalf A350-1000’s en vijf A350-900’s. De in 2016 opgerichte luchtvaartmaatschappij zal deze vliegtuigen, als alles volgens plan verloopt, begin 2020 inzetten op langeafstandsroutes van Taipei naar Europa en Noord-Amerika, evenals naar bestemmingen in de regio Azië-Stille Oceaan.

Farnborough

Tijdens de Farnborough Airshow van afgelopen jaar tekende Starlux Airlines een intentieverklaring om de zeventien vliegtuigen te kopen. De waarde van de bestelling, afgaande op de catalogusprijzen, bedraagt 5,1 miljard euro. ‘Eind februari 2019 had Airbus al 852 vaste bestellingen genoteerd van 48 klanten wereldwijd voor de A350 XWB-reeks’, aldus de vliegtuigbouwer.

Starlux Airlines

Ook al werd Starlux Airlines in 2016 opgericht, de maatschappij heeft nog geen mijl gevlogen. Als alles volgens plan verloopt zal de airline in januari 2020 de eerste vluchten uitvoeren. Ook zou de maatschappij kijken naar tien A321neo’s om de vloot verder mee uit te breiden.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close