fbpx
EmbraerFinancieelNieuwsProfessionalVliegtuigen

Topman Embraer neemt afscheid van Braziliaanse vliegtuigbouwer

Paulo Cesar de Souza e Silva, de topman van de Braziliaanse vliegtuigbouwer Embraer, neemt op 22 april afscheid van het bedrijf, zo meldt Embraer in een statement.

Afscheid

Silva neemt op 22 april afscheid van Embraer, op diezelfde dag zal de vliegtuigbouwer bekend maken wie zijn opvolger wordt. Silva is sinds juni 2016 de topman van de vliegtuigbouwer uit São Paulo. Hij treedt af voordat de nieuwe joint-venture tussen Embraer en Boeing in zal gaan. De topman is 63 jaar oud.

Joint-venture

Volgens de voorzitter van de raad van bestuur van Embraer, Alexandre Silva, heeft de Embraer-topman de transactie tussen de vliegtuigbouwers bedacht en onderhandeld. De ceo van Embraer is aangeboden om als consultant aan te blijven tot de joint-venture officieel van start is gegaan.

Leveringen

Uit de jaarcijfers van 2018 blijkt dat Embraer weer minder vliegtuigen aan klanten heeft geleverd dan in het jaar daarvoor. Afgelopen jaar dook de Braziliaanse vliegtuigbouwer ook in de rode cijfers.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button